Crudités, kapris-oliivikastike & syötävä maa

Raskain työ on tehty, kun kastike ja mausteet ovat valmiina. Niiden mukana saat helpon reseptin täynnä moniulotteisia makuja ja kiehtovia suutuntumia. Ihanteellinen alkupalana – tai kevyenä terveellisenä ateriana.

Valmistusohjeet

1. Huuhtele kasvikset jääkylmässä vedessä ja leikkaa ne pitkiksi ohuiksi lohkoiksi, joita on helppo dipata Gastronomics-kastikkeisiin.

2. Yhdistä syötävä maa ja ruokalusikallinen hyvää oliiviöljyä, sekoita kunnes seos on maa-aineksen kaltaista. Anna tekeytyä muutama minuutti, jotta maut imeytyvät öljyyn.

3. Laita kasvikset isoon kulhoon tai lautaselle. Lisää puolet syötävästä maasta ja hiero se kasviksiin. Halutessasi voi maustaa kasvikset kevyesti suolalla.

Tarjoa näin

Jaa kapris-oliivikastike ruukkuihin – lisää sitten loppu syötävä maa kerrokseksi kastikkeen päälle. Asettele lopuksi kasvikset ruukkuihin.

Tämä annos syödään käsin – dippaa kasviksia niiden alla oleviin maakerroksiin.

Raaka-aineet

4 annosta

Kaupasta hankittavat raaka-aineet
16 sokeriherneen palkoa
12 miniparsaa tai selleriä
12 retiisiä naatteineen
8 minikesäkurpitsaa
8 miniporkkanaa naatteineen
oliiviöljyä (hyvälaatuista)
merisuolaa

Tässä pakkauksessa
Kapris-oliivikastike (Caper & Olive Nicoise)
Syötävä maa (Edible Earth)

Keittiömestarin Vinkit

Valitse tähän annokseen satokauden kasviksia – ja runsaasti värejä. Tee annos ainakin neljästä eri vihanneksesta. Myös pikkelöidyt kasvikset sopivat annokseen.

Huuhtele kasvikset jääkylmässä vedessä. Se tekee niistä raikkaita ja rapeita.

Minikasvikset ovat täydellisiä crudités-annokseen täydellisiä – jos vain löydät niitä. Pienet kasvikset näyttävät hyvältä ruukussa ja ovat maukkaampia ja raikkaampia kuin isot. Tarjoa tuoreet kasvikset pienissä rustiikkisissa ruukuissa tai kupeissa. Valitse kapea astia, jossa on pieni pohja, jotta kasvikset pysyvät kauniina nippuna ja niitä on helppo dipata Gastronomics-kastikkeisiin.